1982 - 2024

Celebrating our 42nd Anniversary

This achievement would not have been possible without the tremendous effort from our team and most importantly all our guests who we’ve had the privilege of serving over the past 42 years. Thank you!

 

– Tsang Family

Team O&OOnze historie

Restaurateurs en familiebedrijf sinds 1982

Helena (1956) en Danny Tsang (1953) zijn beide afkomstig uit een voormalig Britse kolonie: Danny uit Hong Kong en Helena uit Maleisië. In september 1982 openen ze restaurant Nieuw Hong Kong in St. Willebrord, dat ze in 1990 verruilen voor een grotere locatie aan de Dorpsstraat. Danny staat in de keuken als chef, Helena is als gastvrouw het gezicht van de zaak.

Het is de bloeitijd van de Chinese restaurants in Nederland en ondanks dat ze niet uit China afkomstig zijn, voeren ze in hun restaurant hoofdzakelijk de Chinese keuken, aangevuld met onder meer Indonesische gerechten.
Na verloop van tijd beseffen ze dat ze meer willen koken vanuit hun oorsprong en dat zij de Nederlandse gast kennis willen laten maken met de enorme smaakrijkdom van andere oriëntaalse keukens zoals die van Japan, Maleisië en Singapore. Die behoefte wordt gevoed door hun vele reizen naar onder meer Japan. Daarnaast hebben zij de ambitie om op een hoger niveau te werken en traditionele Aziatische smaken in een modern jasje te presenteren.


De transitie

Vanaf 2000 leggen Helena & Danny zich daarom toe op verfijnde authentieke gerechten die hun oorsprong hebben in Maleisië, Singapore, Thailand, Hong Kong en Japan. Modern gepresenteerd en met een knipoog naar de Franse keuken. De naam van het restaurant wordt omgedoopt in Restaurant O&O, dat staat voor Oriëntaals & Origineel.
Die ommezwaai wordt in 2003 beloond met een vermelding in de Michelingids, waarna de weg naar de culinaire top verder wordt ingeslagen met hoge noteringen in de toonaangevende restaurantgidsen, awards en onderscheidingen. Een overzicht daarvan vindt u hieronder. 

De familie
In de eerste tien jaar na de start van hun restaurant mogen Helena en Danny zich verheugen in de komst van hun kinderen Monica (1985), Wendy (1988) en Mike (1992). Als eerste generatie Aziatische ondernemers die een bestaan in Nederland heeft opgebouwd valt het combineren van een druk restaurant met een gezin van vijf niet altijd mee. Toch hebben Helena en Danny de liefde voor de oriëntaalse keuken en het verwennen van gasten weten over te brengen op hun kinderen, die inmiddels allemaal werkzaam zijn in het familiebedrijf . Monica als maître, Wendy als gastvrouw en 0%-sommelier en Mike als sous-chef en finance manager.

Helena vervult vele rollen. Zij is de spil en visionair van O&O, de maker van onze veelgeprezen dim sum uit vier verschillende landen en zij onderhoudt de contacten met de gasten in het restaurant. Chef Danny voert de keukenbrigade aan, geassisteerd door Mike en keukenchef Levi Bunt, die de creatieve brug vormt tussen de verschillende keukens  met een knipoog naar de Franse keuken. Samen met het team verzorgen ze uw gastronomische oriëntaalse ontdekkingsreis in restaurant O&O.

Meet our team

Danny & Helena Tsang
Chef-Owner & Founders
Monica

Maître

Wendy

0% Sommelier

Mike

Sous-chef

Levi

Keukenchef

JENS

 

ROB

 

STIJN

 

STIJN

 

Ian
Carmen
Roy
Lillian
Carla
JURAI

Overzicht van onderscheidingen, mijlpalen en noteringen in toonaangevende restaurantgidsen vanaf 2003.

2003

Eerste vermelding in de Michelingids.

2011

Eerste vermelding in Lekker 500.

2012

Eerste vermelding in Gault&Millau en in Grootspraak.

2014

In de Top 25 beste Aziatische restaurants volgens NRC.

2016

Een toprecensie van Mac van Dinther in de Volkskrant én opname in zijn Top 10 van beste restaurants over 2016.

2016

15/20 punten in Gault&Millau.

2016

Award “Talentvol Gastvrouw van het Jaar” van Gault&Millau voor dochter Monica Tsang.

2018

Sinds dit jaar onafgebroken in de top 100 van Lekker500.

2018

Award ‘Wijnrestaurant van het jaar 2019’ van Grootspraak.

2018

Één Michelinster in de Michelingids 2019.

2019

Bourgondische Award van Bourgondisch ’s Hertogenbosch.

2022

Winnaar RTL4 Snackmasters seizoen 2.

2022

Award ‘Aziatisch restaurant van het jaar 2022’ van Gault&Millau.

2022

15,5/20 punten in Gault&Millau.

2022

Award ‘Beste Aziatische restaurant van Nederland’ van Restaurant Awards.

2022

Medaille van verdiensten van de gemeente Rucphen 2022: 40-jarig jubileum van Restaurant O&O.

Geverifieerd door MonsterInsights