1982 – 2019
Celebrating our 37th Anniversary

This achievement would not have been possible without the tremendous effort from our team and most importantly all our guests who we’ve had the privilege of serving over the past 37 years. Thank you!

– Tsang Family

Restaurant O&O

Restaurateurs en familiebedrijf sinds 1982

Helena (1956) en Danny Tsang (1953) zijn afkomstig uit een Britse kolonie: Danny uit Hong Kong en Helena uit Maleisië. In 1982 openen ze restaurant Nieuw Hong Kong in St. Willebrord, dat ze in 1990 verruilen voor een grotere locatie aan de Dorpsstraat. Danny staat in de keuken als chef, Helena is als gastvrouw het gezicht van de zaak.

In de eerste jaren voeren zij de Chinese keuken zoals veel Chinese restaurants in Nederland. Na verloop van tijd beseffen zij dat ze meer willen koken vanuit hun oorsprong en dat zij de Nederlandse gast kennis willen laten maken met de enorme smaakrijkdom van andere oriëntaalse keukens zoals die van Japan, Maleisië en Singapore. Die behoefte wordt gevoed door hun vele reizen naar onder meer Japan. Daarnaast hebben zij de ambitie om op een hoger niveau te werken en traditionele Aziatische smaken in een modern jasje te presenteren.

Vanaf 2000 leggen Helena & Danny zich toe op verfijnde authentieke gerechten die hun oorsprong hebben in Maleisië, Singapore, Thailand, Hong Kong en Japan. Modern gepresenteerd en met een knipoog naar de Franse keuken.

Die ommezwaai wordt in 2003 beloond met een vermelding in de Michelingids, waarna de weg naar de culinaire top verder wordt ingeslagen met hoge noteringen in de toonaangevende restaurantgidsen Gault&Millau, Lekker500, Proefschrift Restaurants en Grootspraak. Ook culinair recensent Mac van Dinther van de Volkskrant is enthousiast en neemt O&O op in zijn top 10 over 2016.
Daarna volgen de volgende onderscheidingen en gidsnoteringen:
2016: Award ‘Talentvol Gastvrouw’ van Gault&Millau voor dochter Monica en een stijging van 13 naar 15 punten in de gids.
2016: nominatie ‘Beste Aziatische Restaurant van Nederland’ door Restaurant Awards.
2018: plaats 85 in de restaurantgids Lekker500.
2018: Award ‘Wijnrestaurant van het jaar 2019’ door Grootspraak.
2018: één Michelinster in de Michelingids 2019.

In de eerste tien jaar na de start van hun restaurant mogen Helena en Danny zich verheugen in de komst van hun kinderen Monica, Wendy en Mike. Als eerste generatie Aziatische ondernemers die een bestaan in Nederland heeft opgebouwd valt het combineren van een druk restaurant met een gezin van vijf niet altijd mee. Toch hebben Helena en Danny de liefde voor de oriëntaalse keuken en het verwennen van gasten weten over te brengen op hun kinderen, die inmiddels elk op hun eigen manier een rol spelen in restaurant O&O. Mike als creatief brein, Wendy als gastvrouw en Monica is een vaste waarde als maître-sommelier.
Helena vervult vele rollen. Zij is de spil en visionair van O&O, de maker van onze veelgeprezen dim sum uit vier verschillende landen en zij onderhoudt de contacten met de gasten in het restaurant. Chef Danny voert de keukenbrigade aan, geassisteerd door sous-chefs Maurice Leltz en Levi Bunt (voormalig sous-chef van L’Atelier Yssoirien* in Frankrijk). Samen met de overige teamleden verzorgen ze uw gastronomische oriëntaalse ontdekkingsreis in restaurant O&O.

Meet our team

  • Levi
    Levi Sous-Chef
  • Mike
    Mike
  • Annelijn
    Annelijn
  • Sterre
    Sterre
  • Georgina
    Georgina
  • Maurice
    Maurice Sous-Chef
  • Luc
    Luc Sommelier
  • Zoë
    Zoë
  • Wendy
    Wendy
  • Monica
    Monica Maître-Sommelier

Historie

1982

Helena en Danny openen hun eerste zaak, Restaurant Nieuw Hong Kong in Sint Willebrord.

1985

Geboorte van hun eerste kind, Monica

1988

Geboorte van hun tweede kind, Wendy

1990

Verhuizing naar een groter pand & nieuwe locatie aan de Dorpsstraat 138 in Sint Willebrord

1992

Geboorte van hun derde kind, Mike

2000

Omslagpunt

2003

Eerste vermelding in de Michelingids

2007

september – 25 jarig jubileum

2008

Maurice Leltz voegt zich bij het team als sous-chef

2011

Eerste vermelding in de Lekker 500

2012

Eerste vermelding in de Grootspraak

Eerste vermelding in de Gault&Millau

2014

mei – Grootschalige renovatie van het tuinterras

mei, 17 – Restaurant O&O behoort tot de 25 beste Aziatische restaurants in de restaurantgids LUX van het NRC.

2015

november, 2 – Monica Tsang uitgeroepen tot “Talentvol Gastvrouw van het Jaar” tijdens de jaarlijkse presentatie van de nieuwe Gault&Millau gids in de RAI.
Het team van O&O vierde twee maal feest, naast de award stijgt Restaurant O&O met twee punten tot 15 punten in de nieuwe Gault&Millau 2016.

2016

december, 20 – Restaurant O&O genomineerd in de categorie “Beste Aziatische Restaurant van Nederland” Restaurant Awards 2017

december, 28 – Restaurant O&O staat in de top 10 restaurants van Nederland in 2016 van Mac van Dinther, culinair recensent van de Volkskrant.

2017

september – 35 jarig jubileum

2018

juli, 1 – Levi Bunt voegt zich bij het team als sous-chef (voormalig sous-chef van L’Atelier Yssoirien* in Frankrijk)

oktober, 30 – Restaurant O&O staat in de Lekker500 Top-100 op plaats 85

december, 6 – Restaurant O&O is door Grootspraak uitgeroepen tot Wijnrestaurant van het jaar 2019

december, 17 – Restaurant O&O is door Michelin bekroond met één Michelinster